Az emberi teljesítményt is mérjék

2022.04.30. 20:10

Tapolca három középiskolájának diákjai ballagtak

A központi ünnepséget a hagyományok szerint a Fő téren rendezték, ahol a végzősök és családtagjaik ünnepeltek.

Tóth B. Zsuzsa

A Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium végzős nyolc osztálya ballagott idén

Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium két osztályának tanulói, a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium végzős nyolc osztálya és a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Gönczi Pál Szakképző Intézményegységének öt végzős osztálya sorakozott fel a ballagásra a városközpontban.  

Dobó Zoltán polgármester köszöntőbeszédében úgy fogalmazott, hogy nem csak a ballagók, családjaik és az intézmények, hanem a város életében szintén fontos nap a mai.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium Gönczi Pál Szakképző Intézményegységének öt csoportja vett búcsút szombaton
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Fiatal emberek kezdenek most más pályát, állnak kihívás előtt. Talán már döntöttek is életük további részéről, arról, hogy miben szeretnének érvényesülni. A világ, amiben élünk, elég anyagias, mindenki felé elvárás van arról, hogy ki mit csinál, legyen abban sikeres. Az életben, a munkában egyaránt. De milyen sikerek várhatnak ránk, és miből milyen mértékben kellene kivenni részünket? A sikert a média szerint csak bankszámlában lehet mérni, amely ma mindenki számára elérhetőnek tűnik. Legyen is ez így, de azt kérem tőletek, hogy amellett, hogy a közeljövőben olyan ismeretekre tesztek szert, amiből a családotokat biztonsággal el tudjátok majd tartani, és ami büszkeségre ad majd okot, merítsetek majd másból is. A szülők, pedagógusok és a közösség, amely felelősséget vállal ennyi fiatal felnőtt neveléséért, sokkal több mindent tud adni. Mélyebb ismeretekkel ruház fel, mint a pénzkeresés – mondta a polgármester. 

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium végzős tanulói a ballagáson
Forrás: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Hozzátette, hogy most lezárul egy időszak, a gyermeklét ideje. Küszöbön a felnőttkor. Itt az idő, amikor a döntésekért felelősséget kell vállalni, és hamarosan eljön az idő, amikor már nem csak magukért, hanem a családjukért is felelősséget kell majd  vállalniuk. Azt kívánta, hogy ne csak az anyagi világban legyenek sikeresek a fiatalok, hanem sikeres anyák és apák, munkavállalók, főnökök is legyenek. Az egyéni élet minden terén érjék el a sikert, amit célul tűznek ki az anyagi létben. Ne csak a számokat, hanem az emberi teljesítményt is mérjék, mert akkor lesz ma valaki igazán sikeres, ha az anyagi és az emberi lét között egyensúlyt tud tartani. Az teszi a sikert boldogsággá és az egyént elégedetté.

Az ünnepség után a diákok saját intézményeiktől vettek búcsút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában