Nagy űrt hagyott maga után

2022.06.23. 16:00

Gyász a bazaltsípok alatt: eltemették Badacsonytördemicen Cseh Sándort

Mindene volt a család és a közösség, hangzott el Cseh Sándor temetésén a badacsonytördemici temetőben június 22-én, szerdán.

Kovács Erika

Cseh Sándor Lesenceistvándon, egy kiállításán mutatja gyűjteményének egy részét évekkel ezelőtt

Forrás: archív

Rengetegen kísérték utolsó útjára az elhunytat, a gyászszertatáson családja mellett részt vettek rokonai, barátai, ismerősei, tisztelői, mások mellett a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület, amelynek tagja volt. 
Beke Zsolt, a Nemesgulács-badacsonytördemici Római Katolikus Plébánia címzetes esperese, plébánosa, aki személyesen ismerte és tisztelte az elhunytat, gyászmisén emlékezett. Elhangzott, Cseh Sándor imádta a családját, feleségéhez ötven év házasság kötötte, büszke volt három lányára, vejeire, öt unokájára. Szerette a régi szép dolgokat, gyűjtötte a régi rádiókat és motorokat. A közösségépítésből is aktívan kivette részét, tagja volt az önkormányzat és az egyházközség testületének, a polgárőrségnek, haláláig vezette a falu virágosításáért is felelős Jövőnkért Egyesületet. Imádta a tanúhegyeket, a Badacsonyt, a szőlőültetvényeket, tisztelettel tekintett a termőföldre, a természetre. 
Cseh Sándor 75 évet élt. Halálával nagy űrt hagyott maga után, szűkebb és tágabb környezetében egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában