A biztonság a lényeg, nem a száguldás

2022.06.28. 09:00

Negyedik alkalommal tartott motoros napot az Ajkai Motorosok Egyesülete

Negyedik alkalommal tartott motoros napot a 2016-ban alakult, jelenleg csaknem félszáz taggal működő Ajkai Motorosok Egyesülete. A rendezvény fővédnöke az Ajkai Rend­őrkapitányság volt.

Tisler Anna

Forrás: Gyarmati László

Pad Ferenc tiszteletbeli elnöktől, elnökségi tagtól megtudtuk, hogy az elmúlt két évben a vírus miatt a rendezvényt nem tarthatták meg, és már nagyon hiányzott mindenkinek. A résztvevők délelőtt egy Ajka–Pápa–Zirc–Ajka gurulásra indultak. 

Az egyik résztvevő, aki indulás előtt lenullázta a kilométeróráját, elmondta, 193 kilométert tettek meg, kellemes időjárási viszonyok között, szép tájakon. A motorok teljesítménye a 150 köbcentistől a több mint ezerig terjed, a csoportos guruláskor a legkisebb teljesítményűhöz alkalmazkodnak. A cél nem a száguldás, hanem a biztonságos közlekedés. 

Forrás: Gyarmati László

Délután a sportcentrum parkolójába érkeztek vissza, ahol Imre Sándor mentőtiszt, maga is motoros, a baleset esetén legfontosabb teendőkről, a helyszín biztosításának fontosságáról beszélt, majd a rendőrség szakértője, Jakab Zoltán szólt arról, hogy miért fontos a megfelelő védőruha használata, valamint a sebesség helyes megválasztása. 

Szücs Gábor gyorsasági motoros versenyző előadását követően a street show-ban Borbély Kornél és Kötél István mutatta be látványos produkcióját. Volráb Tamás, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a tagoknak biztonságos motorozást segítő elméleti és gyakorlati képzéseket tartanak szakértők vezetésével, ahol elsajátíthatják a lassú és gyors motorozásnál a technikát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában