A közösséget szolgálja

2022.07.10. 14:00

Dévai Bíró Mátyás díjjal ismerték el Németh Zoltánt

Dévai Bíró Mátyás díjjal ismerték el Németh Zoltánt a Kádárta városrész közösségi életében betöltött szerepéért. Az elismerést szombaton adták át a Kádártai vigasságok nevű rendezvényen.

Marton Attila

Kádártai falunap, átadja Porga Gyula polgármester a Dévai Bíró Mátyás-díjat.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében kiemelte, minden közösségben fontos, hogy legyenek olyanok, akik kiemelkedő teljesítményt végeznek a többiekért és a közös ügyekért, ez a hozzáállás pedig mások számára is példaként szolgálhat. 
A Dévai Bíró Mátyás-díjat minden évben Kádárta kulturális életének fellendítéséért, a helyi közösségek formálásáért, fenntartásáért, és a városrész hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenységért ítéli oda a város közgyűlése. Az elismerést Németh Zoltán vehette át. A méltatásban elhangzott, a díjazott egyre több szerepet vállalt az elmúlt években a közösségi munkákban, valamint Kádárta programjainak – így a Kádártai Kolbászolás, a gyermeknap, a szüreti vigasságok, közösségi bálok – és kulturális rendezvényeinek technikai kiszolgálásában, elő- és utómunkálataiban. Részt vett a posta előtti tér térkövezésében, a műfüves labdarúgópálya kialakításában, a parkrendezésben és a település szépítésében. Németh Zoltán 2018 óta a Közösség Kádártáért Egyesület alelnöki pozícióját tölti be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában