Zászló

2022.07.27. 15:00

Helyi jellegzetességek köszönnek vissza a megyeszékhely kertvárosi városrészének lobogóján

Elkészültek a kertvárosi városrész zászlajának tervei, a lobogót rövidesen a város rendezvényein is látni lehet.

Marton Attila

Brányi Mária mutatta be a kertvárosi zászló elkészült tervét Fotó: Pesthy Márton/Napló

Erről Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) számolt be a napokban. Felidézte, civil kezdeményezésre és az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával Veszprémben számos városrészi zászló készült el tavasszal, amelyeket a Gizella-napi felvonuláson láthattak először a veszprémiek. A kertváros – amely a Budapest út, a Cholnoky út és az Almádi út által határolt tömböt jelenti – zászlaja tavaszra nem készült el, a napokban azonban az alpolgármester bemutatta a Zabó Péter grafikus által tervezett lobogót. 

Kertvárosi városrész zászloja

Brányi Mária elmondta, a zászlón visszaköszönnek a helyi jellegzetességek: a lobogón megjelenő minta a veszprémi Csomay Kálmán építőmester szabadalma alapján készülő tipikus, az ország vasútállomásain és a kertvárosi városrészben is sok helyen látható vasbeton kerítés formáját követi. A zászló középpontjában a kertvárosra utaló fa látható a gyökérzetével, utóbbi a lakóhelyhez való kötődést jelképezi. Az alpolgármester – aki a városrész önkormányzati képviselője is – elmondta, a zászló gyártása rövidesen elindul, és a város rendezvényein láthatják majd az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában