Takarékoskodás

2022.07.28. 07:00

Hőszivattyúval fűthetik a nagyesztergári polgármesteri hivatalt

A polgármesteri hivatal épülete Nagyesztergáron nemcsak különleges formájú, azért is eltér a legtöbb hasonló önkormányzati székhelytől, mert közösségi térként, faluház jelleggel működik és számos a falubelieknek fontos szolgáltatás érhető el helyiségeiben.

Rimányi Zita

Hamarosan elkezdődhet a nagyesztergári önkormányzat székhelyének energetikai felújítása, itt található a könyvtár, a rendelő, a posta is Fotó: Rimányi Zita/Napló

Itt működik a könyvtár, itt található az orvosi rendelő és a posta. Szép homlokzatának alakját a közelében lévő, a falun átvezető út túloldalán található kastély kinézetéhez igazították, amelynek felújítására egyébként most már van remény.

Műemléki környezetben található tehát a polgármesteri hivatal, egykor tanári lakás volt benne. Amit a korábbi átalakítások során nem sikerült megoldani, azt most szeretné pótolni az önkormányzat. Szirbek Tiborné polgármester elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 115 millió forintot nyertek energetikai felújítására. Az összes külső nyílászárót – ablakokat, ajtókat – kicserélik, a külső hőszigetelést megoldják. A tetőre napelemek kerülnek, a fűtést hőszivattyús rendszer biztosítja a munkálatokat követően. Ezáltal takarékoskodni tud az önkormányzat, az így megmaradó pénzt más célokra költheti. Már folyik a tervezés, közbeszerzés révén kell majd kiválasztani a kivitelezőt – tudtuk meg a településvezetőtől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában