Folytatódnak a beruházások

2022.07.30. 17:00

Közösségi térrel gyarapodott Csékút

Játszótér, közösségi tér és közösségi ház átadására gyűltek össze a csékútiak július 29-én a városrész központjában.

Tisler Anna

Schwartz Béla polgármester, mellette Dorner László alpolgármester, Karnics Miklós és Paksa Jenőné

Fotó: Tisler Anna

A közösségi tereket, amelyek elkészültére régóta várt a közösség, Karnics Miklós önkormányzati megbízott, a beruházás felelőse ajánlotta a helyiek figyelmébe, aki örömét fejezte ki, hogy ismét egy közösségi létesítménnyel bővült a városrész. Hozzátette, hogy folytatódnak a beruházások, a bányakertet rendbe tették, az utcák felújítása folyamatos, a vízelvezetés is egyre több helyen megoldódik. 
Schwartz Béla polgármester kijelentette, hogy a várost elvek mentén vezetik. Az egyik elv, hogy minden városrész önállóan működjön, legyenek intézményei, és közösség, amely a lakosokat összefogja. 
Ajkának kilenc városrésze van, Padragot és Csékútat külön  tartják számon. Az Ajka várossá nyilvánítása 60. évfordulója idején megalakult Csékúti Baráti Kör szervezi a civil életet. A most átadott épület a baráti kör központja. Az épületet a kisajátítás során 10 millió forintért szerezte meg a város, miután a tulajdonossal a tárgyalások nem vezettek eredményre. A közösségi teret tovább kívánják bővíteni, szükség volna egy parkolóra is. A teret már az átadás előtt a baráti kör oszlopos tagjai, Paksa Jenőné  és Bencsay Antalné  otthonossá varázsolta.
A jelenleg átadott  kerti kiülő és szalonnasütő a Városszépítő Egyesület CLLD-pályázatából, a játszótér az Ajka60 versenyen nyert pénzből készült el. A polgármester köszönetet mondott Varga Károlynak, a városszépítők elnökének, Varga Andreának, az Ajkai Kapocs munkaszervezet-vezetőjének  és mindazoknak, akik támogatták annak létrejöttét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában