Közlekedés

2022.07.20. 07:00

Több parkoló lesz a Halle utcában

Több mint ötven férőhellyel növelik a parkolók számát a Jutasi úti lakótelepen.

Marton Attila

Forrás: pixabay.com

A parkolóhelyeket a Halle utca déli oldalán alakítják ki közel 250 méter hosszú szakaszon. Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, az utóbbi években megnövekedett a gépkocsik száma Veszprémben – mintegy 26,5 ezer autót tartanak nyilván a megyeszékhelyen –, ami főként a sűrűn lakott városrészekben jelent gondot. A járművek megnövekedett száma miatt különösen esténként és hétvégén nehéz parkolóhelyet találni. A Halle utca 5. körüli parkolási helyzetet az is nehezíti olykor, hogy a szomszédságában működik az Agóra Veszprém Kulturális Központ. Az alpolgármester kiemelte, Stigelmaier Józsefné hívta fel erre a város vezetésének figyelmét, és a képviselő kezdeményezésére vizsgálták meg, hogyan lehet bővíteni a parkolóhelyek számát. Megjegyezte, a fejlesztés a környéken lakókat és a kulturális központba érkezőket is szolgálja. 

Stigelmaier Józsefné, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz–KDNP) elmondta, az új, a Halle utcára merőleges parkolók kialakítása várhatóan még júliusban elkezdődik, és a beruházás októberre készül el. Hozzátette, a mintegy 61,5 millió forint összköltségű beruházást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásából finanszírozzák. A parkolók építése miatt az úttest melletti füves sáv megszűnik, és átépítik a járdát. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók továbbra is megmaradnak. Az önkormányzati képviselő a kivitelezés idejére türelmet és megértést kért a lakóktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában