Közösségi program

2022.07.07. 12:00

Virágba borult a várpalotai Szent Borbála tér

Harmadik alkalommal rendezte meg június végén a várpalotai Szent Borbála téren mára hagyománnyá érett nyári programját, a levendulanapot a Rákóczi Telepi Baráti Kör. A civil szervezet célja, hogy a teret még a mos- taninál is virágosabbá, zöldebbé varázsolják. A legújabb levendulatöveket gyerekek segítségével ültették el a résztvevők.

Szabó Péter Dániel

Loridán Kitti verset szavalt a levendulanapon a várpalotai Szent Borbála téren Fotó: Szabó Péter Dániel

A sok-sok virág mellett ugyanis újabb levendulaágyásokat alakítottak ki június végén a Szent Borbála téren. Einreinhof Attila, a baráti kör elnöke elmondta, a fiatalokat is igyekeznek minél inkább bevonni a programokba. Ezért gyerekek segítettek elültetni, majd meglocsolni a frissen kihelyezett levendulatöveket. 
A rendezvényen ott volt Várpalota polgármestere, Campanari-Talabér Márta, aki elismerősen beszélt arról, ahogy a rákóczitelepiek folyamatosan csinosítják, zöldebbé teszik a közösségi teret. 
– Mindenkit arra biztatok, hogy tartson levendulát. Kertes házban különösen, de a teraszon vagy az ablakban is jól megél ez a növény, aminek a látványa mellett az illata is különösen jó. Kívánom mindenkinek, hogy minél többet foglalkozzon növényekkel saját környezetében, jót tesz a léleknek is. Nagyon szeretem a Szent Borbála teret, mert látszik, hogy a baráti kör tagjai a szívükön viselik a közösségi tér sorsát – mondta el Várpalota polgármestere. 
A helyszínen megtudtuk, a Szent Borbála teret hamarosan térvilágítással is bővíti a baráti kör, az újszülöttköszöntő fák mellé pedig egy újabbat is elültetnek a közeljövőben. Einreinhof Attila kiemelte, virágosítási törekvéseiket Sipos Ta- más alsóvárosi önkormányzati képviselő és a Rotter Ádám vezette helyi kertészet is rendszeresen támogatja. 
Ami a levendulanap programját illeti, a megjelenteket Loridán Kitti egy nyári verssel köszöntötte, majd illatos levendulacsokrok készültek a bányászemlékmű előtt. Közben elkészült az ízletes pörkölt is, amelyet hűs limonádéval öblíthettek le az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában