Emelkedő energiaárak

2022.08.26. 09:00

Normál munkarendben indul el az oktatás a Pannon Egyetemen

Az energiaárak emelkedése kapcsán a sajtóban szárnyra kaptak azok a hírek, amelyek szerint több magyarországi oktatási intézmény is átáll online oktatásra. Természetesen a Covid-járvány után az intézmények ezt az oktatási formát már jól ismerik, annak minden előnyével és hátrányával

Horváth Virág

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A sajtóhírekre reagálva a Pannon Egyetem kancellárját, Csillag Zsoltot kérdeztük az évkezdésről. Csillag Zsolt elmondta, az intézmény számára rövid távon nem befolyásoló tényező az energiaárak emelkedése. - A Pannon Egyetemnek élő szerződései vannak mind a gáz, mind az elektromos áram tekintetében 2024-ig, melyekben a vételi ár rögzített, ebből kifolyólag számunkra rövid távon nem jelentkezik kiadásnövekedés. A közüzemi díjak forrásoldala az egyetem költségvetésében tervezésre került, a fedezet rendelkezésre áll.

Hozzátette, a 2022/2023-as tanév első félévében, tehát idén szeptembertől egyelőre nincs külön szabályozás: amennyiben a járványhelyzet megengedi, normál üzemben, jelenléti oktatással kezdi meg az egyetem a félévet.

- Az intézmény pénzügyi helyzete stabil, az energiaárak jelenleg nem teszik szükségessé, hogy emiatt korlátozásokat vezessünk be. Amennyiben a járványhelyzet indokolni fogja, természetesen megfontoljuk az átállást részben vagy egészben online oktatásra, de egyelőre jelenléti oktatással tervezünk – tette hozzá Csillag Zsolt.

A Pannon Egyetemen jelenleg is két nagyberuházás zajlik. A „Mélygarázs projekt” kiviteli munkálatainak második üteme várhatóan október 1-jén kezdődik meg, illetve az energia-korszerűsítési projekt is folyamatban van. A veszprémi központi kampusz felújítása, fűtés-korszerűsítése és az egyetemi mélygarázs megépítése együttesen csaknem 15 milliárd forintos beruházás keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában