Hagyományápolás nélkül nincs jövő

2022.09.22. 20:00

Emlékülést tartottak a veszprémi kórházban

Nagyon fontos, hogy tiszteljük elődeinket és példaként állítsuk magunk elé, pályájukból, tudásukból, tanuljunk a köz iránti elkötelezettségükből, mindezzel kijelöljük a jövőbe mutató utat is – fogalmazott Töreki-Vörös Ibolya megyei irányító intézményvezető főigazgató a Csolnoky Ferenc-emlékülésen a veszprémi kórház Csillag-termében csütörtökön. A rendezvényen emlékérmeket is átadtak.

Kovács Erika

Csolnoky Ferenc-emlékéremmel ismerték el négy orvos és két egészségügyi szakdolgozó munkáját a veszprémi kórházban rendezett ünnepségen Fotó: Pesthy Márton

– Ápolni és gondozni kell azt a hagyományt, mellyel intézményünk rendelkezik, mert csak így lehet jövője – hangsúlyozta a főigazgató. Fulcz Ágnes főorvos, az eseményt szervező Csolnoky Ferenc Emlékbizottság vezetője méltatta M. Tóth Antal Csolnoky-díjas főorvos, nyugalmazott egyetemi tanár, az orvostudományok kandidátusa munkáját, aki megalapította az emlékbizottságot és kezdeményezésére nevezték el a veszprémi intézményt Csolnokyról. Fulcz Ágnes virágot adott át Illényi Gáborné Katalinnak, Csolnoky Ferenc dédunokájának. A 31 éves múltra visszatekintő esemény alkalmából a Covid miatt elmaradt 2020-as és a 2021-es év díjazottjai, négy orvos és két egészségügyi szakdolgozó részesült életműdíjban, tevékenységük elismeréséért Csolnoky Ferenc-emlékérmet vehettek át Töreki-Vörös Ibolya főigazgatótól. Kiss Csaba György osztályvezető főorvos posztumusz kapta meg az elismerést, melyet özvegye vett át. A rangos emlékérmet kapta meg Altai Elvira főorvos, Holler Istvánné centrumvezető főnővér, Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató, Körmendiné Kiss Éva főorvos és Rakk Erika főorvos. 

Az emlékérmek átadása után szakmai előadásokkal folytatódott az ünnepség. M. Tóth Antal főorvos Csolnoky Ferenc hagyatékáról, szellemiségéről beszélt, előadást tartott Nemes Attila kardiológus főorvos a Belgyógyászati Centrum képviseletében, Noszlopy Judit Orsolya gyakorlati oktató, gyermekápoló, diplomás ápoló a szakdolgozók gyakorlati oktatásának kihívásairól beszélt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában