A város emelkedő pályára lépett

2022.09.10. 11:53

Felújított utcákat adtak át Sümegen

Mintegy százmillió forintból újult meg idén az Ifjúság utca és az Építők utca Sümegen. Előbbi 383 méter hosszúságban, utóbbi 356 méter hosszban kapott új burkolatot, és a csapadékvíz elvezetése is rendeződött.

Szijártó János

Az Ifjúság utcában kifeszített nemzeti színű szalag átvágása összességében négy megújított utca átadását jelentette Sümegen. A képen Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő (középen), a Végh László polgármester (jobbra) kivitelező céget képviselő Bódis Péter (balra) Fotó: Szijártó János

Ezzel párhuzamosan az Akácos utcában 155 méter hosszan, 928 négyzetméternyi felületen, a Korona utcában 236 méter hosszúságban, 1580 négyzetméternyi felületen újult meg a burkolat, mindkét esetben jelentős pályázati támogatással. Az ünnepélyes átadást pénteken az Ifjúság utcában tartották, amelyen részt vett Navracsics Tibor is. A területfejlesztésért felelős miniszter, országgyűlési képviselő beszédét azzal kezdte, hogy a magyar fejlesztéspolitikának legalább egy súlyos hibája van, amely évek óta megoldásra vár. – Ez a járásszékhelyek fejlesztésének támogatása. Míg a megyei jogú városok számára adott a Modern városok program, a falvaknak a Magyar Falu Program, addig a térségi feladatokat is ellátó járásszékhelyeknek nem sikerült olyan átfogó támogatási rendszert összeállítani, amely lehetővé tenné számukra a fejlesztési források elérését. Ez még várat magára, ám dolgozunk azért, hogy minél előbb megjelenjen egy ilyen típusú program. Amíg ez nincs, addig maradnak az egyedi projektek – mondta Navracsics Tibor. A miniszter ugyanakkor kiemelte, hogy Sümeg kifejezetten sikeres a pályázatok terén. – Ami Sümegen az elmúlt 10-15 évben megvalósult, az egyértelműen azt mutatja, hogy a barokk kisváros emelkedő pályára lépett, akár a vár megújulására, a turisztikai attrakciókra, vagy éppen a most átadott megújult utcákra gondolunk – tette hozzá.

Fotós: Szijártó János
 


Végh László polgármester úgy fogalmazott, hogy a hetvenes években átadott Ifjúság és Építők utca felújítása tulajdonképpen évtizedek óta várat magára. – Nagy köszönettel tartozunk a Magyar Kormánynak, hogy külön keretet biztosított erre a beruházásra, hiszen önerőből nem tudtuk volna megoldani. Éppen ezért őszinte örömmel adom át ezt a két utcát, valamint a város másik részében található Akácos és Korona utcát, amely szintén megújulhatott – mondta a polgármester azzal a kiegészítéssel: reméli, hogy nem kell majd újabb ötven évet várni a következő felújításra. 

A sümegi fejlesztést az Ifjúság utcában Nagy József kanonok, főesperes áldotta meg, majd a kifeszített nemzeti színű szalagot Navracsics Tibor miniszter, országgyűlési képviselő és Végh László polgármester, a kivitelező cég nevében pedig Bódis Péter vágta át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában