Rászorulók kapják a bevételt

2022.09.16. 12:00

Kenesét és a keneseieket ünnepli a település

Szeptember utolsó hétvégéjén, 24-én, szombaton rendezi meg a Balaton-parti város a Kenese napja/Keneseiek napja című rendezvényt.

Horváth Virág

Balatonkenesei városkép: Nepomuki Szent János szobra fogadja a településre érkezőket

Forrás: Napló

A rohamosan fejlődő település a közösségszervezésben is élen jár, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint soron következő rendezvényük, melynek bevételét a rászorulók megsegítésére fordítják majd. Nemcsak a Balatonkenesén élők számára lesz nyitott a rendezvény helyszíne, a Kálvin János tér, de minden érdeklődőnek, barátnak, messzebbről érkező számára is.
Egész napos programokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak, koncertekkel, játékokkal, baráti beszélgetésekkel, finom borokkal és ízletes vadételekkel. A helyi szervezetek ismét főzőcsapatokká alakulnak, és minden bográcsban ízletes vadételekkel készülnek majd, melyeket kóstolójegy megváltásával el is lehet majd fogyasztani. A rendezvényen értékesített jegyekből befolyt összeget a szociálisan rászoruló balatonkenesei lakosok megsegítésére fordítják.
Az egész napos programok között szerepel a Vitéz László-bábelőadás, ellátogat Győrfi Pál, meghallgathatjuk a fiatal énekművészek fellépését, 16 órától Operettvarázs előadáson vehetünk részt, illetve az elkészült ételeket is értékelni fogják a délután folyamán. Az esti programok között 18 órakor a Zanzibár zenekar koncertjét élvezhetjük majd. A színpadi programokon túl kézműves- és gasztrovásárral készülnek a szervezők, kitelepülnek a helyi kulturális, művészeti és sportközösségek, illetve a bor és vadételek témájában szakmai beszélgetésekre is számíthatnak az érdeklődők.
A rendezvényen rengeteg gyerekprogram közül is választhatnak a legkisebbek az origamitól a gyöngyfűzésen és a kvízjátékokon át a játszóházig.
A rendezvény fővédnöke Jurcsó János, Balatonkenese polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában