Isten éltesse őket!

2022.10.12. 09:00

Az időseket ünnepelték Balatonfüreden

„Szívből köszönöm több évtizedes munkájukat, önfeláldozásukat, hiszen a legnehezebb körülmények között is tették a dolgukat. Megépítették az ifjabb generáció számára a jelent, melyben ők már egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg” – mondta Bóka István polgármester az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepségen a szabadidő- és konferencia-központban.

Kovács Erika

A szeretetvendégség résztvevőit népdallal, néptánccal is megajándékozták a szervezők

Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Büszkén mondhatom, hogy a városban kitűnően működnek együtt a generációk, melyben mindig lehet számítani az időskorúakra, legyen szó bármiről, így egyebek mellett programszervezésről, különféle előadásokról, bemutatókról, illetve társadalmi munkáról – fogalmazott Bóka István. 
Balatonfüred polgármestere jókívánságaiban kiemelte, az idősek szeretteinek mindig legyen idejük egy jó szóra, érintésre, mosolyra. Érezzék, nincsenek egyedül, nem hagyják magukra őket, fontos részei az egész család életének, melyben számítanak a szépkorúak véleményére is. 
A város elöljárója emlékeztetett, az elmúlt két évben a világjárvány miatt csak levélben tudta köszönteni az idős embereket, és örömmel tölti el, hogy ismét személyesen találkozhat velük. 

Az ünnepi gondolatok után a Kék Balaton népdalkör és a Balatonfüred néptáncegyüttes szép műsorral ajándékozta meg a jelenlévőket, akiket szeretetvendégségre hívott meg a szervező önkormányzat és a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ. 
Mint ismert, az ENSZ 1991-ben hirdette meg először az idősek világnapját, az­óta minden év október 1-jén megemlékezünk a földön élő több mint hétszázmillió 65. évét betöltött emberről, köztük Magyarország mintegy kétmillió 65 éven felüli polgá­ráról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában