Megkerestük a kivitelezőt

2022.10.24. 14:00

Miért újítják fel szinte ugyanakkor a legforgalmasabb veszprémi utakat?

Jelentősen megnehezült a közlekedés az útrekonstrukciós munkálatok miatt a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Útfelujitás a Cholnoky utcában

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Veszprémben városszerte útfelújítások kezdődtek az utóbbi hetekben-hónapokban. A főbb közlekedési útvonalak közül legrégebb óta, júliustól a Jutasi úton folynak a munkálatok, majd szeptemberben egymást követő hetekben kezdődött el a felújítás a Cholnoky Jenő utcában, a Cserepes utcában, később forgalmirend-változtatást vezettek be a csapadékcsatorna cseréje miatt a Brusznyai és az Óvári utcákban, a völgyhídon pedig szintén egy sávon, váltakozó irányban haladhat a forgalom. 

Fotós: Nagy Lajos/Napló

A közlekedők furcsállják, hogy miért szinte egy időben indultak el a legforgalmasabb utakon a munkálatok. A leggyakrabban felmerülő kérdésekkel és panaszokkal kapcsolatban megkerestük a kivitelezőt. Hegyi László, a Swietelsky Magyarország Kft. területi főmérnöke elmondta, a legfontosabb cél, hogy még idén minél több helyszínen elkészüljön az utak felújítása. A szakember elmondta, ősszel nagyobb kapacitással tudnak dolgozni, részben ez magyarázza, hogy több helyszínen zajlik egyszerre a kivitelezés. Felvetésünkre, hogy csak a szükséges engedélyek birtokában kezdődhetett el a munka, azt válaszolta, az útfelújítás nem engedélyköteles, és a tervek is rendelkezésükre álltak. Az egyes helyszínek kapcsán elmondta, az Óvári utca felújításával meg kellett várniuk a Horgos utca korszerűsítését, csak ezután indulhattak a munkálatok. A Jutasi út kapcsán arról érdeklődtünk, előre nem várt problémákba ütköztek-e, hogy ilyen hosszúra nyúlik a kivitelezés. Hegyi László az összetett munkafolyamatokkal indokolta az útfelújítás elhúzódását, a tényleges útépítés előtt számos bontási feladatot kellett elvégezniük ezen a szakaszon. Hozzátette, a városból kivezető oldalon a szegély elkészült, az út másik oldalán befejeződött ez a munka. A napokban csiszolómarást végeznek, szintre emelik a vízelvezető aknákat, majd lerakják az új kopóréteget. 

A területi főmérnök kérdésünkre azt is elmondta, a közeljövőben a Budapest úton és az Almádi úton indulnak el még útfelújítások. Hegyi László a korszerűsítések miatt a közlekedők türelmét kéri, és azt ígérte, igyekeznek minél hamarabb befejezni a kivitelezéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában