Állatvédelem

2022.10.21. 17:30

Szerkezetkész lett az épület – Bokrétaünnepséget tartottak az Állatotthonnál

Bokrétaünnepséget tartottak pénteken az állatotthonnál abból az alkalomból, hogy szerkezetkész lett a központi kiszolgálóépület.

Marton Attila

Ovádi Péter, Böröczky Veronika, Sigmond István és Halmay Gábor

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A létesítmény két civil szervezet, az Otthont az Állatoknak Alapítvány és az Állatvédő Egyesület kezdeményezésében és az alapítvány forrásából épült. Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP), állatvédelmi kormánybiztos kiemelte, a kormányzati döntéseknél támaszkodnak az állatvédelemben dolgozó civil szervezetek szakértelmére. Hozzátette, a térségben több civil szervezet is aktívan dolgozik az állatvédelem ügyéért. Méltatta Böröczky Veronika, az egyesület elnökének és Sigmond István, az alapítvány elnökének elhivatottságát és elkötelezettségét, valamint a projekt megvalósításáért végzett tevékenységét. Megjegyezte, a kormány a mostani nehéz időkben is segíti az állatvédelemben dolgozó szervezeteket. Halmay Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) felidézte, az önkormányzat, valamint az alapítvány és az egyesület közötti együttműködés 2009-ben kezdődött el, Debreczenyi János akkori polgármester közreműködésével. Hozzátette, a városvezetés hálás azoknak a civil szervezeteknek, amelyek felkarolják az állatvédelem ügyét.

Sigmond István elmondta, a beruházás mintegy 35 millió forintba került, amelyet részben a személyi jövedelemadó egyszázalékos felajánlásaiból, részben egy ingatlan értékesítéséből finanszíroztak. Kérdésünkre elmondta, a mintegy 120 négyzetméter alapterületű létesítmény a leendő állatotthon kiszolgáló épülete, ahol iroda, állatorvosi helyiség, mosdó, három raktárhelyiség, valamint mintegy 25 macska tartására alkalmas helyiség kapott helyet. Megjegyezte, aljzatszigetelési, villany- és vízvezeték-szerelési munkálatok, valamint a gipszkarton burkolat beépítése van hátra, reményei szerint jövő őszre teljesen elkészül az épület. 

A bokrétaünnepen oklevéllel ismerték el a kivitelezésben részt vevők munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában