Iskola

2022.11.18. 09:00

Családok Szent Márton köpenye alatt

A tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola idén is megrendezte a Szent Márton köpenye családi napot és lampionos felvonulást

Tóth B. Zsuzsa

A művészeti műhelyek bemutatói vonzották a gyerekeket Fotó: iskola

A Szent Márton püspök tiszteletére celebrált ünnepi szentmisét Dékány Árpád Sixtus apát tartotta Csonka Nándor lelki igazgatóval a plébániatemplomban. Patonai Szilvia intézményvezető beszédében megköszönte a támogatásokat, amelyek, mint mondta, nagyon fontosak a most indított művészeti műhelyek eredményei szempontjából is. A megújult iskolában ugyanis a keresztény közösség megerősítése mellett hangsúlyt helyeznek a művészeti nevelésre és a természettudományokra. Az intézményben havonta tartanak közös áhítatokat, és ilyen gyakorisággal jutalmazzák a kiválóan teljesítő diákokat. Növelték a természettudománnyal kapcsolatos tantárgyak óraszámát, átreformálták a nyelvi területet. Több nyelvi órán vesznek részt a gyerekek, akik már első osztálytól előkészítő foglalkozások keretében készülnek az idegen nyelvek elsajátítására. Tehetséggondozó műhelyeket indítottak és újabb szakköröket vezettek be. A Márton-napot megelőző napon pedig megkapta az engedélyt az intézmény a jövő évi sport–angol első osztály indítására.  

Az iskola udvarán sokan egybegyűltek, a diákokat elkísérték családtagjaik, hogy együtt ünnepeljenek. Az eseményt Dobó Zoltán polgármester nyitotta meg, majd kihirdették az óvodai rajzpályázat eredményeit. 

A műsorban fellépett bemutató menettáncával az iskola néptánc- és mazsorettcsoportja, Szent Mártonra emlékező műsort adtak a diákok, miközben az intézmény falai között ezúttal is izgalmas játszóházi és kézműves-foglalkozások, az iskolában ebben a tanévben alakult művészeti műhelyek várták a gyerekeket. Mindenki megtekinthette az óvodások őszi terményekből készített képeit, a termésvédelmi pályázatra készített anyagokból rendezett kiállítást. A tornateremben vívás- és mazsorettbemutató foglalkozást tartottak az érdeklődőknek. Kézműves udvar, arcfestés, fotózkodás szerepelt a programok között. A művészeti műhelyekben készült alkotásokból vásárt rendezett a szülői munkaközösség, a bevételt a diákokra fordítja az iskola. 

A program keretében a vívással és a mazsorettel is megismerkedhettek a diákok 

Nagy sikert aratott a gyermekkoncert, a szeretetlakomán pedig az összes sütőtök, sült alma és őszi finomság elfogyott. A hangulatos felvonulás során az ünneplők kis lámpásaikkal bejárták a belváros utcáit, Szent Mártonra emlékezve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában