Ünnepség

2022.11.21. 15:00

Egész embert kívánó, nemes hivatás a szociális munka

Nem régi alkalom a szociális munka napja, de annál jelesebb, hiszen egy olyan hivatás képviselőinek áldozatvállalása előtt hajtunk fejet, mely egész embert kíván, mondta Campanari-Talabér Márta polgármester a szociális munka napja alkalmából tartott városi ünnepségen a Szent István úti inkubátorházban.

Szabó Péter Dániel

Elismerő oklevelet vehetett át a polgármestertől Monthy Brigitta gondozónő Fotó: Szabó Péter Dániel

A polgármester kiemelte: fontos, hogy létezik szociális ellátórendszer és vannak szervezeti keretei, de a segítséget nem elsősorban a rendszer, az intézmény nyújtja, hanem a benne dolgozó szociális szakemberek. – Azok, akik napról napra életre keltik és működtetik ezeket az intézményeket, akiknek az emberi és szakmai kvalitásai – a kettő ugyanis szorosan összefügg - adják és jelentik a szociális munka minőségét – jelentette ki Campanari-Talabér Márta, majd átadta az elismeréseket az idei díjazottaknak.

Példamutató hivatástudattal, töretlen kitartással, empátiával és magas színvonalon végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a várpalotai önkormányzat Molnár Mária-díját vehette át Forgács Kristóf, a Magyar Vörös-kereszt Családok Átmeneti Otthona családgondozója. Kiemelkedő munkája elismeréseként oklevelet kapott Éltető Erzsébet kisgyermeknevelő, Juhászné Kondrik Katalin kisgyermeknevelő és Monthy Brigitta gondozónő.

A folytatásban Zsigmond Lala énekes ismert slágereket felvonultató színvonalas műsorát tekinthették meg a szociális szférában dolgozók, majd az ünnepség fogadással zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában