Fiatalos és modern külsőt kapott

2022.11.11. 09:00

Többfunkciós közösségi teret adtak át a középiskolai kollégiumban

Felavatták a felújított közösségi teret a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban csütörtökön.

Marton Attila

A városban létrejött közösségi terek javítják az ott működő csoportok kapcsolatát

Fotó: Penovác Károly/Napló

A létesítmény nagyterme az elmúlt hónapokban újult meg: a szocializmus időszakának enteriőrjét fiatalos és modern dizájn, színvilág váltotta fel. A felújított helyiség a Cool-tour (ejtsd: kultúr, magyarul klassz túra) nevet kapta. 
Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) arról beszélt, az új közösségi teret az önzetlen munka, a közösségi szellem és a jóakarat hozta létre. Hozzátette, szép példája a pedagógusok, diákok, a tankerület, a Verga Zrt. és az intézmény összefogásának. Felidézte, hasonló bátor kezdeményezésből ez már nem az első a létesítményben, a néhány éve létrehozott látványkonyha is nagy népszerűségnek örvend. Fehér Csaba intézményvezető elmondta, a multifunkciós közösségi tér találkozási pont lesz a középiskolásoknak, valamint programoknak is otthont ad majd, legyen szó kiállításról vagy fiatalokból álló zenekarok fellépéséről, továbbá az elindítani tervezett varróműhelynek is helyszínt biztosíthat.
Fehér Csaba intézményvezető hozzátette, a kezdeményezés ötletgazdája Némethné Takács Cecília volt, a megvalósítást a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. támogatta, valamint önkéntes munkával segítették a pedagógusok, a technikai dolgozók és a diákok. Bonyhádi Szilvia, a VEB 2023 Zrt. munkatársa kiemelte, a városban létrejött új közösségi terek javítják az ott működő csoportok kapcsolatát. 

Csik Richárd önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) köszönetet mondott a közösségi tér megújításában részt vevőknek, valamint arra biztatta a kollégistákat, használják minél többet a termet. 
A megnyitón közreműködtek a SÉF iskolai tanulói, Botos Luca (ének, gitár), Bodolai Dalma (ukulele), Hirsch Laura és Keller Márton, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, valamint a kollégium kórusa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában