A szeretet fontosságára hívták fel a figyelmet

2022.12.18. 19:00

Adventi forgatag jótékony céllal Sümegen

Valóban szívmelengető, lélekemelő közösségi programmal várt mindenkit a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ szombaton a Hét vezér téren.

Szijártó János

Idén is megrendezték az immár hagyományos adventi forgatagot a Sümegen a Hét vezér téren, természetesen ezúttal is jótékony céllal

Fotó: Szijártó János

Az immár hagyományos rendezvény kínálatában „ronda pulcsis" futás, örömtánc, Sümeg Város Fúvószenekarának hangversenye, verklimuzsika, a Tranzit zenekar koncertje szerepelt. Ezzel együtt közösségi jótékonysági forraltbor-főzés, gesztenyesütés is volt, de a fényfestés és közös csillagszórózás sem maradt el. 

Navracsics Tibor a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet
Fotós: Szijártó János

A programon részt vett Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter, országgyűlési képviselő, aki a szeretet fontosságára hívta fel a figyelmet. Beszédében úgy fogalmazott, hogy ez a rendezvény is azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik segítségre szorulnak. Végh László sümegi polgármester a megkezdett gondolatot folytatva azt hangsúlyozta, hogy ne csak advent idején, ne csak karácsonykor, hanem az év minden napján nyilvánuljon meg a szeretet. Azt is elmondta, hogy az idei jótékonysági akció célja a rezsiköltségek emelkedése miatt nehéz helyzetbe kerülő sümegiek támogatása. Az adományok eljuttatásáról majd januárban gondoskodnak. Másnap, azaz vasárnap a negyedik gyertya meggyújtásával, a polgármester karácsonyi köszöntőjével és a Szegedy Róza Női Kar hangversenyével folytatódott Sümegen az adventi program.

Fotós: Szijártó János


Mint megtudtuk, a szervezők online adventikoszorú-szépségversenyt is hirdettek, amelyre gyönyörű alkotások érkeztek. A versengést végül egyedi, különleges koszorújával, 1030 szavazattal Nagy Péter nyerte, őt 934 szavazattal Balogh Miklósné, illetve 591 szavazattal Böde Vanessza követte.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában