Háromkirályok zöld asztalterítőben

2022.12.16. 13:00

Játékos túra – A betlehemi csillagot követték a gyerekek Zircen

Zirci felnőttek öltöttek jelmezt, öltöztek be például napkeleti bölcsnek, Heródesnek, pásztoroknak, hogy a helybeli gyerekekkel a lehető legjátékosabban ismertessék meg Jézus születésének történetét.

Rimányi Zita

Heródes és Isten, jelmezesek, aranypénzek régen és ma csokiból, egyéb feladatok a gyerekek kedvéért

Fotó: Rimányi Zita / Veszprémi Napló

A betlehemi csillag nyomában Zircen címmel hirdettek játékos túrát a városban, első állomásán a gyerekek rögtön a háromkirályok, a napkeleti bölcsek társaságában találták magukat. Ehhez elég volt, hogy egy zöld asztalterítőt használjon jelmezként Encz Ilona és lapunknak elmondta, nála a feladatok szerint a csillagot, a hóembert vagy a harangot kellett elmutogatniuk a játékosoknak és ezeket a karácsonyi jelképeket rajzolhatták le a fejük tetejére helyezett papírtányérra, -tálcára. Képkirakóval foglalkozhattak, angyalkák segítettek nekik, hogy még vidámabb legyen számukra az év végi ünnepre hangolódás. S ha tovább indultak, követhették az útvonalukra kihelyezett csillagokat. A Heródesnek öltözött jelmezesnél az egykori aranypénzekre fényes fóliába csomagolt csokieurók emlékeztettek, a Jóisten alakját idéző helybeli a játékos kérdéssor megválaszolásakor támogatta őket, arról is szó volt, hogy amit megtudunk, mikor érdemes elárulni másnak, mikor nem. 

Cserkészek öltöztek be a bibliai történet pásztorainak
Fotós: Rimányi Zita / Veszprémi Napló

A harmadik állomáson pásztorgúnyát viselő cserkészek várták a gyerekeket, népi játékokkal, eszközökkel a piacnál, majd visszatérhettek indulásuk helyére, a könyvtárba, ahol a szent családnak öltöztek be a szereplők. 

Encz Ilona a napkeleti bölcsekről mesélt a játékos túra első állomásán a gyerekeknek
Fotós: Rimányi Zita / Veszprémi Napló

Kézműves foglalkozással és közös néptáncolással várták őket, levelet írhattak a Jézuskának arról, mit szeretnének kapni karácsonyra. Az biztos, hogy mindenki élvezte a több helyi civil szervezet tagjainak és a művelődési ház munkatársainak közreműködésével megszervezett programot, a bibliai történet különleges megjelenítését.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában