Mi lesz veled, TIAC?

2023.01.04. 17:30

Anyagi gondokkal küzd a tapolcai futballegyesület

A több mint száz utánpótlás-sportolót gondozó Tapolcai Ifjak Atlétikai Clubja (TIAC) futballegyesület anyagi gondokkal küzd, becslések szerint 35 millió forintnál is több lehet a hiány.

Tóth B. Zsuzsa

Rédli Károly és Dobó Zoltán szerint kritikus a legnagyobb utánpótlással foglalkozó tapolcai sportegyesület, a TIAC helyzete

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Erről tartott sajtótájékoztatót szerdán délelőtt Dobó Zoltán polgármester és a klub elnöke, Rédli Károly. Amint elmondták, a 2022–23-as évi szakági támogatási rendszerből (tao) mintegy húszmillió forint hiányzik. A korábbi vezető 2022 elején mondott le elnökségi tisztéről. Az azóta feltárt hiányosságok tekintetében elmondható, hogy kritikussá vált az egyesület működése.
– A város egyik legnagyobb, közpénzből, a várostól kapott és szakági támogatásból működő sportegyesületének gazdálkodási körülményeit megvizsgálva arra jutottunk, hogy legalább 35 millió forintos hiánnyal kell szembenéznünk. Azonban még nem zárult le minden vizsgálat, folyik a rendőrségi nyomozás. A pénztárból irreális kifizetések történtek, mindez a gyermekek hátrányára – mondta Dobó Zoltán.
Az elnöki teendőket néhány hónapig Hanzmann László látta el, majd tavaly ősszel vállalta Rédli Károly. Az új elnök arról beszélt, hogy rendezetlen viszonyokkal szembesültek a működésben, számlakezelésben, pénzügyekben. 
– Az utánpótlásra fordítható támogatás 2022–23. évi időszaka július elsejével kezdődött, ebből 20 milliós összeg hiányzik. Az előző időszakra vonatkozó számlákat fizették ki belőle, a felhasználás nem ebben az időszakban történt. Nem tudjuk, hogy az előző időszak forrásai hova és mikor tűntek el, miért kellett felhasználni a következő időszak forrásaiból 20 millió forintot. Ráadásul ez az összeg most nem áll rendelkezésünkre, a 35 milliós támogatásból húszmillió hiányzik. Márpedig nekünk erről el kell számolnunk, és nem tudjuk, hogy az MLSZ milyen szankciót vet ki, ha ezt nem tudjuk megtenni – mondta Rédli Károly. Hozzátette, hogy a háttérben lévő problémákat az elmúlt hónapokban nem érezhették a szülők és a gyerekek. Az edzések, versenyek elkezdődtek és folynak, az edzők megkapták a januártól júniusig érvényes szerződésüket. A klub munkája szűkösen, de folyamatosan biztosított, az edzések nem szakadtak meg, de a továbblépéshez összefogás szükséges.
Az ügyről a későbbiekben folyamatosan tájékoztatják a sajtót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában