Épül az ActiCity

2023.01.12. 08:00

Csodák nőnek ki a földből

Tavaly novemberben kezdte meg az ActiCity kivitelezését két veszprémi cég, a VeszprémBer és a Vemévszer, akik a tervek szerint tavasszal végeznek a munkálatokkal.

Napló

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Lapunk is megírta, a veszprémi Magyar Királyi Állami Gyermekmenhelyet 1904-ben nyitották meg, az 1954. január 1-jétől Heim Pál Gyermekkórházként, később pedig, 1977 és 1995 között, a bezárásáig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályaként működött. Az ingatlanegyüttest 2007-ben az egyetem kapta meg tudományos kutatás céljából, de a fejlesztési elképzelések végül nem valósultak meg, így tovább romlott az épület és környezete állapota, állt más mellett a projektindító rendezvényre kiadott sajtóközleményben.

Fotós: Juhász-Léhi István/Napló

Az épület a Pro Architectura és Ybl-díjas építész, Anthony Gall tervei alapján épül, a több mint negyedszázada elhagyatottan álló épület 10,5 milliárd forintból újul meg. Korábban kiderült az is: a park is újjászületik, és egy 155 autót befogadni képes parkoló is létesül. Erről bárki meggyőződhet, hiszen úgynevezett "markolólesek" vannak felállítva az építkezés körül, ahonnan bárki szemügyre veheti a munkálatokat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában