Házszentelés

2023.01.10. 09:00

Megáldották a Veszprémi Érseki Hivatal egységeit

A januári házszentelések hagyományát követve hétfőn megáldották a Veszprémi Érseki Hivatal egységeit.

Napló

Forrás: Veszprémi Érsekség

- Karácsony üzenetét szeretnénk más-más szempontból is átélni, megélni. Szeretnénk, ha ez a nagy titok, az embernek a méltósága, az Isten gyermeki méltósága átjárná minden napunkat, személyes életünket, közösségi életünket, és átjárná a világ életét is – mondta munkatársainak Udvardy György érsek. Úgy fogalmazott, hisszük, hogy Jézus Krisztus nem csak személyes megváltónk, nemcsak azoknak a megváltója, akik hisznek benne, hanem az egész teremtett világ, a világegyetem megváltója.

Az érsek kiemelte, amikor megkereszteltettünk, megkaptuk Krisztus lelkét. Szeretett gyermekekké váltunk, ezt szeretnénk megélni mindennapjainkban. A kánai menyegző csodája, amikor az ember törékeny örömét az Isten a maga erejével egy túláradó örömmé formálja, az Úr a vizet csodálatos módon borrá változtatja. Borrá változtatja a mi mindennapjainkat is túláradó gazdagságával.  Erre kérjük az áldást, fölismerni a méltóságot, és a keresztségünknek megfelelően dönteni. A szenteltvíz hintése elsődlegesen mindig a személyekre irányul, csak utána a tárgyakra, épületekre. Így Isten benne van a mindennapjainkban, tudhatjuk, hogy a túláradó bőségével szüntelen megajándékoz bennünket, mondta az érsek.

Forrás: Veszprémi Érsekség

Az áldás és a közös imádság szertartása után Takáts István érseki általános helynök a Castellum, valamint a Gizella Hotel épületeit, Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató az érseki hivatal és a varroda épületeit meglátogatva megáldotta az ott dolgozókat, felírva az ajtókra a 20 + C + M + B + 23 – Christus Mansionem Benedicat, azaz Krisztus áldja meg e házat feliratot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában