Kilencven év

2023.02.24. 17:00

Két ünnepeltet köszöntöttek

Két kilencvenéves lakót köszöntöttek a születésnapja alkalmából az 1. számú idősotthonban pénteken.

Marton Attila

90 évesek lettek az idősotthon lakói

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Mindkét ünnepelt, Márczi Imréné Julcsi néni és Ipolyi Béláné Anna néni 1933. február 21-én született. A születésnaposokat több családtagjuk jelenlétében a város nevében Brányi Mária alpolgármester köszöntötte virággal, míg az otthon képviseletében Égi Gabriella, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény vezetője mondta el jókívánságait, és adta át mindkét ünnepeltnek a tortát. 

Anna néni a mai Szlovákiában született, a családot 1948-ban telepítették át Hidegkútra. Óvodai konyhán és varrodában is dolgozott, nyugdíjba vonulása előtt az Egry úti óvodában volt dajka. Két gyermeke született, három unokával és egy dédunokával büszkélkedhet, és nagyon várja az áprilist, amikor második és harmadik dédunokája jön világra. Julcsi néni műszaki rajzolóként dolgozott, szabadidejében mindig szívesen kötött, horgolt, hímzett, és megtanulta a csipkeverést, időskorában hímző szakkört is tartott. Mindkét lánya külföldön él. Julcsi nénit születésnapja alkalmából öt unokája és hat dédunokája is köszöntötte. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában