Az új működési engedélyezési kérelem már elbírálás alatt van

2023.03.16. 11:00

Demonstráltak a sürgősségi betegellátó osztály visszaállításáért

A sürgősségi betegellátó osztály (SBO) visszaállításáért csendes demonstrációt tartottak az ajkai Magyar Imre Kórház előtt a nemzeti ünnepen.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A köszönetét kifejező főorvos és főnővér köré gyűltek a demonstrálók

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A közel 250 fős tömegből többen azért emeltek szót, hogy egy jól működő kórházi osztályt miért kell bezárni és ellátatlanul hagyni beteg embereket. A felszólalók – főként idős helyiek – annak a félelmüknek adtak hangot, ha bajba kerülnek, ki lesz a felelős azért, ha a veszprémi kórház felé tartó mentőautóban tragédia történik. Az ajkai kórház sürgősségi betegellátó osztályának főorvosa, Röst Zsaklin megköszönte a résztvevőknek, hogy ennyien kiállnak a kórházért, és elmondta, a kórház vezetősége is azon dolgozik, hogy mihamarabb visszaállítsák az SBO eredeti működését. Az új működési engedélyezési kérelem már elbírálás alatt van, tájékoztatott.

A csendes demonstráció alatt a régió DK-s alapszervezetei aláírást gyűjtöttek a kórház SBO osztályának visszaállításáért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában