Havonta egy alkalommal érkezik házhoz a gyűjtőjármű

2023.03.29. 10:00

Házhoz mennek a zöldhulladékért

Áprilistól újraindul a zöldhulladék gyűjtése Veszprémben, tájékoztatott a VKSZ Zrt.

Marton Attila

Rendszeresen gyűjtik a zöldhulladékot

Fotó: Archív, Napló

A szolgáltató közölte, a lágyszárú zöldhulladékokat idén április 1. és november 30. között szállítják el az ingatlanoktól a tavalyihoz hasonló szisztémában: minden utcában havonta egy alkalommal érkezik házhoz a gyűjtőjármű. Felidézték, a zöldhulladék begyűjtését két éve a járművekhez rendszeresített, szabványos, felmatricázott, barna színű gyűjtőedényből – amelyek 120 és 240 literes méretűek –, valamint emblémázott zsákból végzik, amelyeket az ürítés napján reggel hat óráig kell kihelyezni a közterületre. Az egyes utcák ürítési napjai a szolgáltató hulladéknaptárában megtekinthetők. A gyűjtőedényeket és az erre a célra rendszeresített zsákokat a veszprémi lakosok a VKSZ Zrt. ügyfélszolgálatán vehetik meg. Emlékeztettek arra, hogy egyéb zsákokban, ömlesztve vagy kötegelve a ház elé vagy a közterületre helyezett zöldhulladékot, faágat nem szállítják el. 

A szolgáltató közölte azt is, aki nem él a házhoz menő szolgáltatással, vagy többlet zöldhulladéka keletkezik, a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvarban évente 150 kilogrammig ingyen leadhatja. Akinél ennél is nagyobb mennyiség gyűlik össze, az a VKSZ Zrt. cseri murvabánya melletti hulladékgyűjtő telephelyén adhatja le a hulladékot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában