Nagyalásony

2023.03.05. 16:40

Népszerűek a programok

A községben tavaly is számos, köztük több, évek óta hagyományosan megrendezett esemény erősítette a lakosság összetartozását.

Tóth B. Zsuzsa

A település ünnepségei, rendezvényei erősítik az összetartozást Fotó: archív

 

 

Januárban a forraltbor-főzés segített feledtetni a hosszú, téli estéket. A program minden alkalommal megmozgatja a falut, száz körüli a létszám, szívesen látogatják a helyiek, elszármazottak, a baráti körök. A résztvevők a helyiek házi pogácsái, zsíros kenyerei mellett szívesen találkoznak. 

Március 15-én nem maradhat el a megemlékezés a temetőben a szabadságharc hőseinek sírjainál és a II. világháborús emlékműnél, húsvétkor a gyerekek tojásfát díszítettek a Ludas-tónál, a játszótéren. Április végén minden évben májusfát állítanak, majd azt gyermeknapon táncolják ki. Olyankor a falu lakosságát összefogja a program, amelynek része a gyerekek vendéglátása és a kézműves-foglalkozás. 

Tavaly az év első felében két programot támogatott a Veszprém Megyei Önkormányzat, így az anyák napi ünnepséget néptáncelőadás színesítette, és a gyermeknap is gazdagabb volt. Az augusztusi falunap ugyancsak erősíti az összetartozás és a településhez való kötődés érzését, amint a szeptemberi kétnapos kirándulások szintén. Tavaly Lenti, Lendva, Lovászi környékén nézték meg az utazók a nevezetességeket. Ősszel a szokásos nyugdíjas-találkozóra várták a közel kilencven ünnepeltet, az év végét pedig a Mikulás érkezése, az adventi hétvégék sora és a Mindenki karácsonya színesítette.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában