A padragiak nem hagyják magukat

2023.03.17. 07:00

Összefogtak a civilek a helyi lakossággal az óvoda gyermekeiért

Közel kétéves adománygyűjtési munkának köszönhetően új óvodai játszóeszközökkel felszerelt játszóteret adhattak át a Padragkúti Szivárvány Óvoda részére a Civil Fórum Padragkútért Egyesület tagjai. Az egyesület az elmúlt két évben megtartott rendezvényein, bababörzéin összegyűjtött adományoknak és a helyi lakosság összefogásának köszönhetően jött létre az új játszótér.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Közel egymillió forintba került a mai kor követelményeinek megfelelő csúszda

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

– Ünnep ez a mai nap, hiszen egy új óvodai játszótérrel és játszóeszközökkel lett gazdagabb a padragi óvoda – fogalmazott Róka József, a Civil Fórum Padragkútért Egyesület elnöke. Elmondta, hogy a játszótér a mai kor követelményeinek megfelel, biztosítva a mozgási, egészségfejlesztési lehetőségeket az óvodás gyermekek részére. A gyermekek testi-lelki fejlődésén túl a település népességmegtartó erejének megelőzéséhez is hozzájárul ez a fejlesztés, hiszen egy korszerű, és jól felszerelt óvodába szívesen íratják a gyermekeiket a szülők – mondta az elnök.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, hogy Padragkút nem hagyja magát, hiszen nemcsak egy játszótér átadásáról szól ez a mai nap, hanem sokkal inkább a játszótér létrehozatala mögött meghúzódó civil mozgalomról. Elmondta, hogy Padragkút a kezdetektől fogva ragaszkodott a saját identitásához, és az elmúlt évek hányattatásai, elmaradt fejlesztései csak erősítették ezt az önazonosságot. Navracsics bízik abban, hogy – bár még a polgárok összefogása kell a padragkúti szolgáltatások színvonalának emeléséhez – az elkövetkező időszakban már olyan városi fejlesztések is érkeznek majd a településrészre, amelyek lehetővé teszik a padragkúti lakosok számára, hogy elégedettek legyenek, és ne érezzék magukat másodrangú polgárnak. Ez a játszótér tökéletes példája az összefogásnak és a jövő érdekében tett szolgálatnak. Aki a gyerekeknek valamilyen ajándékot megalkot vagy tervez, valójában a jövő nemzedékének tervezi azt – mondta Navracsics.

Puskás Károlytól, a településrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, hogy 71 éve működik a Szivárvány Óvoda Padragkúton, és reményét fejezte ki, hogy a több mint 3000 főt számláló településrész a jövőben is fenn tud tartani egy óvodát, és a későbbiekben talán egy iskolát is, ami által újra pezsgésnek indul a padragi élet.

Pethő Anita, az Ajka Városi Óvoda helyettes vezetője összefoglalta az óvoda eddigi fejlesztéseit, és elmondta, hogy ezek mellett fontos, hogy felkészült és szakmailag kiváló óvodapedagógusok tanítsanak a jövőben is a padragkúti intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában