Bensőséges hangulatú ünnepség

2023.04.04. 17:00

A legidősebbeket köszöntötte Hidegkút közössége

Hidegkút önkormányzata bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötte a napokban a település szépkorú lakosait.

Juhász-Léhi István
A 94 éves Friedl Ferencné, Manci néni
Forrás: önkormányzat

Bélafi Károly alpolgármester a Veol-nak elmondta, a rendezvényen a helyi tehetségek adtak műsort; a gyerekek verset mondtak, de harmonikával és citeraszóval is szórakoztatták az időseket. Ugyanakkor fellépett az Orfeum Operett Musical Társulat, ami szintén nagy siker volt, nem érdemtelenül zúgott a vastaps. A település elöljárója hozzátette, a nagyszerű estet vacsora zárta. Megtudtuk, Hidegkúton közel 100 szépkorú él, akik közül hatvanan tudtak részt venni az eseményen, amelyen a hagyományok szerint köszönti a falu az 50-55-60, vagy éppen a 65. házassági évfordulósokat, a falu legidősebb férfiemberét, és a legidősebb hölgyet is.

A 88 esztendős Schalbert Józsefet is köszöntötték
Forrás: önkormányzat

Bélafi Károly elárulta, a legidősebb hölgy Friedl Ferencné, Manci néni a faluban, aki december 28-án volt 94 esztendős, míg a legidősebb férfi Schalbert József, aki 88 éves. Schalbertéket a 66. házassági évfordulójuk kapcsán is felköszöntette a közösség nevében Kriszt András polgármester és Bélafi Károly. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában