Májusfaállítással kezdenek

2023.04.25. 07:00

Civil egyesület alakult a Felsővárosban

Hivatalosan is megalakult a Várpalotai Felsővárosi Civil Egyesület. A tagság Antal Lászlót, a városrész önkormányzati képviselőjét választotta elnöknek, első rendezvényük április 30-án a májusfaállítás lesz a Felsővárosi Kvártélyház udvarán.

Szabó Péter Dániel

Első rendezvényük április 30-án Várpalotán a felsővárosi májusfaállítás lesz

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Tavaly ősszel 10 fővel alakult meg egyesületünk, a bírósági bejegyzés is megtörtént már. A baráti kapcsolatok természetesen jóval régebbre nyúlnak vissza, hiszen a Felsővárosban több, mára hagyománnyá érett rendezvényt szervező csapat 2012 óta dolgozik együtt. Közösen hoztuk vissza a köztudatba Várpalotán a májusfaállítás és -kitáncolás hagyományát, szüreti felvonulásunk is minden évben népszerű program a városrészben, ahol Kvártélyházi esték címmel előadás-sorozatot is tartottunk már – mondta Antal László, akit elnökének választott a Várpalotai Felsővárosi Civil Egyesület tagsága. 

A civil szervezet tagsága Antal Lászlót választotta meg elnöknek
Fotó: Szabó Péter Dániel

– A pályázati források hatékonyabb kihasználása miatt váltunk elsősorban egyesületté, hiszen eddig az önkéntességen alapult minden rendezvényünk. A szervezőmunkát természetesen ezt követően is önkéntesen csináljuk, ám a programok hátterének biztosításához szükség van a pályázati forrásokra – tette hozzá Antal László, akitől megtudtuk, a májusfaállítás idén április 30-án, vasárnap 16 órakor lesz a Felsővárosi Kvártélyház udvarán, míg a májusfa-kitáncoló mulatságot június 3-án, szombaton tartják majd. Terveik szerint az adventi és a farsangi időszakban is szerveznek majd kisebb programokat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában