Jótékonysági nap Somlójenőn

2023.04.26. 15:00

Egymillió forint adomány a jó ügyért

Művészeti kiállítás, borkostoló, dűlőtúra, aukció és tűzoltóautó kosarában való liftezés várta a Tornai Pincészet Látogatóközpontjába érkezőket az április 22-én megrendezett jótékonysági napon.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Orbán János kutató-mentő és Tornai Tamás, a pincészet tulajdonosa

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Segítsünk együtt – te és mi! mottójú jótékonysági napon a törökországi földrengés áldozatainak gyűjtöttek a Somló hegyre látogatók. A Somlói Civil Közösség és a Pápai Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) nemzetközi közössége fogott össze a törökországi földrengés áldozatainak megsegítésére. 

A rendezvény folyamán a pincészet borteraszán NATO-katonák hozzátartozói által szervezett jótékonysági vásár és művészeti kiállítás várta a hegyre látogatókat. A rendezvényt dűlőtúra, borász vezette pincetúra színesítette, a szerencsések pedig a pincészet tulajdonosával borkóstolón is részt vehettek. A Speciális Mentő Alakulat Alapítvány magasból mentő tűzoltóautóját és a mentőfelszereléseket is kipróbálhatták gyermekek és felnőttek egyaránt. Akik a magastól sem riadtak vissza, a gépjármű felemelt kosarából gyönyörködhettek a Somló hegyi panorámában. 

A közösségi programok után Orbán János, az alapítvány alapítója tartotta meg törökországi mentési feladatairól szóló visszaemlékezését magyar és angol nyelven. Ezt követően a késő estig kitartók jótékonysági aukción és borvacsorán vehettek részt. A befizetésekből és az aukció bevételéből több mint egymillió forint adomány gyűlt össze, amelyet a törökországi földrengés károsultjainak juttatnak el a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában