Ajánló

2023.04.07. 10:00

Húsvét a Veszprém tévében

Ismét izgalmas, aktuális témákkal jelentkezik a Veszprém televízió.

Napló

Húsvétvasárnap délelőtt a  Veszprém Televízió Keresztkérdés  című műsorában  a  húsvéti ünnepkör katolikus szertartásait már a megszépült Szent Mihály-bazilikában tartja majd meg a veszprémi érsek. A nagyszabású munkálatok jelenlegi szakaszának lezárásaként időkapszulát helyeznek el a főszékesegyház épületében. Az utókor számára nem csak a mostani felújítás dokumentációját hagyják majd hátra, de a munkálatok során korábban fellelt időkapszulákat is ismét elhelyezik a szentélyben. Az átfogó fejlesztés részeként modern elektromos és gépészeti rendszer, megújult és kibővült orgona szolgálja majd a híveket. A székesegyházban húsvét után már folyamatosan tartanak szertartásokat, az altemplom felújításával 2025 -re végeznek majd a szakemberek.  

Április 9-én, vasárnap 19 órától Bajmoktól Balatonalmádiig, Rózsa mama életútja címmel láthatnak egy portréfilmet a Veszprém Televízió nézői. A Balatonalmádiban élő nagymama, édesanya – sokak Rózsa mamája – életéről mesél, ami hűen tükrözi Magyarország és a térség elmúlt 80 esztendejének történelmét.

Április 10-én, hétfőn a Kilátó című kulturális és a Kukkantó című gyermekműsort követően  19 órától Magyarország Videós Arcképcsarnokának idén készített filmjét láthatják, amely Balogh Elemér veszprémi írót, a Csíksomlyói passió szerzőjét, Brusznyai Árpád egykori tanítványát mutatja be. 

A Veszprém Televízió munkatársai áldott húsvéti ünnepeket kívánnak minden kedves nézőnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában