Veol podcast

2023.04.22. 11:00

Már elérhető a Veszprém Tv digitalizált archívuma – VEOL Podcast Pódium #9

1986-ban kezdte meg működését a Veszprém TV, és több mint ötvenezer órányi archív felvétel gyűlt össze a harminchét év során – a csatorna régi terve vált valóra, amikor az EKF program keretében lehetőséget kapott egy olyan weboldal létrehozására, ami digitalizált formában összegyűjti, és bárki számára elérhetővé, kereshetővé teszi ezeket az anyagokat; mostanra már elérhető és folyamatosan bővülni fog az archívum.

Komaniczki Zoltán

Herendi Gáborral, a Veszprém TV ügyvezető-főszerkesztőjével és Balogh István műszaki vezetővel beszélgetve kiderült, az archiválás a napi munkát is segíti, ugyanis gyakran használnak fel akár évtizedekkel korábbi felvételeket a műsorkészítéshez. Emellett nemcsak szakmai szempontok miatt volt fontos a kezdeményezés, de az értékmegőrzésre és a megtekintés lehetőségére is gondoltak. Óriási munkát igényel egy ilyen fejlesztés – a digitalizálást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program csaknem 22 millió forint vissza nem térítendő támogatásával végezték el. 

Ez a VEOL Podcast Pódium 9. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában