Meghívó a a köztársasági elnöktől

2023.05.13. 15:00

A porvai polgármester az államfői ünnepségen

A hétvégén megnyitja kapuit a Sándor-palota a köztársasági elnök beiktatásának első évfordulója alkalmából. A porvai polgármester, Veinperlné Kovács Andrea pedig már a napokban megnézhette az államfői hivatalnak otthont adó épületet Novák Katalin meghívására.

Rimányi Zita

Veinperlné Kovács Andrea és Veinperl József a Sándor-palotában

Forrás: családi fotó

– Háromszáz olyan embert hívott meg a köztársasági elnök az ünnepségre, akivel az elmúlt egy évben tisztsége miatt, munkája során kapcsolatba került. Nekem a példaképem, erről már beszéltem a Naplónak, és decemberben járt falunkban, akkor is a lakosok sorsa iránti érdeklődéséről tett tanúbizonyságot. Ezúttal a Sándor-palotában láthattam azokat a termeket, amelyekben a kinevezéseket átadja, a nagyköveteket fogadja, legutóbb pedig a pápát köszöntötte. Közvetlen hangvételű volt a találkozó, Novák Katalin emlékszik ránk, baráti hangnemben társalgott velünk. Jó érzéssel töltött el ez, ugyanakkor újabb példát adott számomra, mert már látom, ugyanez a hozzáállás, nyitottság eredményezte, hogy sok jó diplomáciai kapcsolatot alakított ki a világban, mindannyiunk érdekében. Megfogott mostani beszédéből az a gondolata, hogy minden Kárpát-medencében élő emberért szeretne dolgozni köztársasági elnökként – mondta el lapunknak Veinperlné Kovács Andrea.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában