Gyermeknap meghosszabbítva

2023.05.27. 11:30

Egész héten a gyerekek körül forgott minden a pápai Huszár Lakótelepi Óvodában

A Huszár Lakótelepi Óvodában egyhetes programsorozat keretében ünnepelték a gyereknapot. Ennek részeként családi napot tartottak, ahol a környezettudatosság jegyében sok saját készítésű játékot próbálhattak ki kicsik és nagyok.

Haraszti Gábor

Saját kezűleg készített játékok várták a gyerekeket Fotó: Haraszti Gábor

Arcfestés, csillámtetoválás, autós mozi, légvár, ügyességi játékok – csak hogy néhány programot említsünk a Huszár-ovi családi napjából. A hét egyik legjobban várt napja volt az, amikor a szülők, nagyszülők együtt tölthettek el egy délutánt a picikkel, a közös, önfeledt kikapcsolódás mindenki számára nagyon élvezetes volt.

– Egyik fő szempontként azt tartottuk szem előtt, hogy olyan saját készítésű játékokkal várjuk a gyerekeket, amivel még nem találkoztak – mesélte Szelencsikné Tibolt Anita óvodapedagógus. – Akadálypályás, építkezős, labirintusos, virágültetős, talicskázós játék is várta a családokat, melyeket kollégáimmal nagy gonddal készítettünk el. A játékok készítésekor fontos szempont volt, hogy természetes anyagokból készüljenek, emellett nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatosságra, az újrahasznosítás fontosságára. Az egyik legnépszerűbb állomásunk az autósmozi volt, amit szintén saját kezűleg készítettünk, itt banánosdobozokból készültek az autók, rövid mesefilmeket nézhettek meg a gyerekek, a teljes moziélményhez pattogatott kukorica járult hozzá.

Az óvodapedagógus elmondta, a projekthét közös barkácsolással indult, amit kirándulás követett, ezután ügyességi akadálypályát építettek az intézmény területén, a családi nap után pedig az óvó nénik által előadott mesejáték és közös fagyizás várta a piciket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában