Évente egyszer díjtalanul

2023.05.04. 07:00

Iskolások, irány az állatkert!

Az önkormányzat közgyűlése arról döntött a napokban, hogy a veszprémi óvodák mellett évente egyszer, egyeztetett időpontban immár az iskolások is díjtalanul látogathatják a Veszprémi Állatkertet.

Juhász-Léhi István

Török László állatkert-igazgató és Hegedűs Barbara alpolgármester

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere az ennek apropóján rendezett szerdai sajtótájékoztatón felelevenítette, az állatkertben az elmúlt években számos beruházás történt a Modern városok programnak köszönhetően. Ezek a fejlesztések nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen folyamatosan emelkedik a látogatottsága az állatkertnek. 

– Veszprém egyik fő turisztikai látványossága az állatkert. Célunk, hogy a veszprémiek örömmel látogathassák az állatkertet. Ennek érdekében született az a közgyűlési döntés, hogy az óvodások mellett az iskolás (általános és középiskolások) csoportok is évente egyszer szervezett formában, ingyenesen meglátogathassák az állatkertet. Bízunk benne, hogy örömmel és szívesen fogadják majd ezt az új kezdeményezést az érintettek – hangsúlyozta az alpolgármester.

Török László, az állatkert igazgatója elmondta, a szabadidő hasznos eltöltése mellett van még egy nagyon fontos feladatuk, mégpedig az oktatás és a szemléletváltás, amit már kiskortól el lehet és kell kezdeni.

– Nagyon örültünk ennek a kezdeményezésnek, hiszen kisétálva hozzánk megismerkedhetnek a gyerekek az állatkert lakóival, a természetvédelem fontosságával, az állat- és a környezetvédelemmel is – fogalmazott az intézményvezető. – Ők lesznek a következő generáció, akik majd vigyáznak a környezetünkre, a bolygónkra, és reméljük, hogy már most ki tudjuk alakítani azt a felelős hozzáállást, hogy ezt minél tökéletesebben tegyék majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában