Biztonságosabb a gyaloglás Olaszfalu főutcáján

2023.05.21. 11:30

Meredek részen újult meg a járda a Magyar falu program révén

Új gyalogúton járhatnak az olaszfaluiak a község főutcájának egy meredek szakaszán, kétszáz méteren a régi, töredezett helyett térkövezett járdán. Ezzel folytatódott a településen a járdamegújítás, és a pályázati támogatások kihasználásában is jó úton halad Olaszfalu.

Rimányi Zita

Új úton – A nemrégiben térkőborítást kapott járdaszakaszon beszélt a pályázati lehetőségekről Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Boriszné Hanich Edit olaszfalui polgármester

Fotó: Rimányi Zita

– A Magyar falu program valós problémákra nyújt megoldást, ez látszik Olaszfaluban is. Nem véletlen lett hamar a legnépszerűbb fejlesztési forrás ez a pályázati alap, amit jól kihasznál e falu önkormányzata, vezetése, már tíz nyertes projektjét valósíthatta meg így. Jó pár éve így fejlődik a kormány segítségével és a saját erejéből. Olaszfalu megfelelő úton halad, egyben ezzel példát mutat más községeknek. Nemrég jelent meg a Magyar falu program újabb felhívása, megint utak, járdák, hidak építésére, felújítására lehet pályázni, ötmilliárd forintos keretet biztosít ezúttal erre a kormány – hangsúlyozta Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Boriszné Hanich Edit olaszfalui polgármester a helyszínen, a Váci Mihály utcában arról beszélt, hogy a Magyar falu programot jó lehetőségnek tartja. Ezúttal is sikerrel pályáztak, országgyűlési képviselőjük közbenjárásával tízmillió forintot nyertek, amihez háromszázezret tettek hozzá, így készülhetett el kétszáz méteren a térkövezett járda. A becsatlakozásokat, a feljárókat hozzá a lakosok saját költségükön alakították ki. A polgármester örül annak, hogy ez a rész is szebb, biztonságosabb lett, mert erre járnak helybeliek többen a boltba, a postára, az iskolába, az óvodába és korábban csak a hatvanas években készült járdán mehettek, ami már feltöredezett. 

– A falu főutcáján újult meg a járda, egy emelkedő van ezen a részen. A megújult burkolatú szakaszon már az idősek és a kisgyerekesek is könnyebben közlekedhetnek. Figyeljük a további hasonló pályázati lehetőségeket – jegyezte meg a faluvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában