Iskola

2023.05.04. 21:00

Óvjuk környezetünket - Fenntarthatósági témahét a Weöresben

A Belügyminisztérium által meghirdetett Fenntarthatósági Témahéthez a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola is csatlakozott. A kezdeményezés kiemelt témái a biodiverzitás, a fenntartható értékek, az energia és a hulladék volt.

Haraszti Gábor

A környezetvédelemre hívták fel a diákok figyelmét Fotó: Iskola

Az alsó- és felső tagozatosok évfolyamonként más-más témát érintettek. Az 1. évfolyam például a biodiverzitás jegyében a gombákkal foglalkozott, a 2. és a 4. osztály az energia témakörét járta körbe: felelevenítették tudásukat a megújuló és a nem megújuló energiaforrásokról, majd sorra vették azok előnyeit és hátrányait. A negyedikesek Légy energikus! című órán összegyűjtötték azokat a kifejezéseket, amelyeket az energiához tudtak kapcsolni. Ezek alapján meghatározták az energia fogalmát és szerepét a mindennapi életben.

Forrás: Iskola

- A 3.a osztály vizuális kultúra óra keretében beszélgetett arról, hogy mit tehetnek a Föld megóvása érdekében, majd elkészítették a bolygó kicsinyített mását, melyhez a környezettudatosság fontosságára felhívó üzeneteket fogalmaztak meg – tájékoztatott Szabó Katalin, természettudományos munkaközösség-vezető. 

Forrás: Iskola

- A 3.b és 5.b osztályban az online vásárláskor felmerülő vásárlói jogokról, eladói kötelezettségekről volt szó. Az 5.a osztály a mobiltelefontok fejlődéséről, élettartamáról, használatáról, majd a kidobásra váró telefonok sorsáról beszélgetett. A 6. évfolyam a hulladékok témakörét választotta. Megtekintették A hulladék körforgása című videót és a Használd újra Jane Goodallal! című kisfilmet, majd a szelektív szemétgyűjtés fontosságáról, az újrahasznosítás lehetőségeiről beszélgettek. Fenntartható értékeink témakörével foglalkoztak rajzórán a 7.a osztályos tanulók. Beszélgettek nemzeti értékeinkről, valamint a hungarikum fogalmáról. Hiszem, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos órák segítik diákjainkat abban, hogy valóban környezettudatosan gondolkodó felnőttekké váljanak – mondta a munkaközösség-vezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában