Nem lehet elég korán kezdeni

2023.05.13. 13:00

Óvodáskorban is fontos a mozgás

Szakmai napot rendeztek az Édenkert Pápai Református Óvodában. Az innováció a mozgásban címet viselő rendezvénynek az volt a célja, hogy bemutassák az intézményben működő innovatív, változatos, szervezett mozgásformákat.

Haraszti Gábor

Több mozgásformát is kipróbálhatnak az óvodában a gyerekek

Fotó: Haraszti Gábor

Az óvoda 2022. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit az új épületben, pedagógiai programja a hitéleti neveléssel, az egyházi szellemiséggel bővült. A tíz éves munka elismeréseként a közösség a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett ünnepségen átvehette az Örökös Zöld Óvoda címet elismerő oklevelet. Nem véletlenül, hiszen az intézményben a fenntarthatóság, a környezeti-nevelés kiemelt fontosságú, az óvoda csoportjaiban a mindennapokban jelen van, emellett a vallási nevelés is nagyon fontos, a napi tevékenységek között helyet kapnak az imádságok, a mindennapi áhítat, melyet az óvodapedagógusok oktatnak. A szakemberek korszerű épületben, korszerű pedagógiai munkára törekednek. Ennek részei a szakmai napok, továbbképzések, konzultációk. A mostani alkalmon a bemutatott gyakorlati előadások sok új információval szolgáltak a meghívott pedagógusoknak.

- Három előadással készültünk a szakmai napra - mondta az óvoda megbízott intézményvezetője, Bogdán-Balogh Mária. - Elsőként Bagyinszki Ádám, a Református EGYMI kollégája a mászófalról tartott bemutatót. Ezt követően Tehetséggondozás a lánytornában címmel jómagam egy speciális mozgásformában összeállított tehetséggondozó programot ismertettem meg a hallgatósággal, végezetül két kollégánk, Magyar Kornélia és Paroláné Ambrus Klára Mozgáskotta című szakmai bemutatóját láthatták az érdeklődők. A mai szakmai napon szerettünk volna a pedagógus kollégáknak egy olyan délelőttöt szervezni, amely kicsit populárisabb témában mutatja meg az intézményben folyó szakmai munkát. Örülök, hogy sokan elfogadták a meghívásunkat, bízunk benne, hogy a most szerzett ismereteket fel tudják használni.

Bogdán-Balogh Mária hozzátette, év közben több szakmai konzultációt szoktak tartani, ilyen például a csendesnap, amikor a hitéleti elmélyülés mellett szakmai módszerek - például a bibliodráma - kerülnek terítékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában