Közel a természet

2023.06.23. 17:00

A Vadkacsa most is menő Örvényesen

A hőmérő bőven 30 Celsius-fok felett még a délután vége felé is, a Balaton 23-24 fokos. Naná, hogy irány a part.

Juhász-Léhi István

Egyre többen választják a partot a hirtelen jött hőségben

Fotó: Juhász-Léhi István/ Napló

Az örvényesi szabadstrandot választjuk, amit két éve újítottak fel. A kedves kis fürdőhelyet korábban Vadkacsa strandnak is becézték, legalábbis ezt mesélte egy helyi idős úr. Most a pihenőhelyen fiatalok viszik a vendéglátást – erről később. Ha autóval érkezünk, ingyen parkolhatunk – már, ha találunk helyet. Nem túl elegáns magánporták kapubejárói elé állni, ne tegyük. A parkolás mellett a belépőért sem kell fizetni, míg bent, a strandon hatalmas fák alatt pihenhetünk. 

Aki szeretne egy kis színt magára, az biztos, hogy a kétoldalt vízbe nyúló stégeket választja. Csakúgy, mint a gyerekes családok, hiszen az egyiken csúszda, amin lehet mókázni. A strandon természetesen van játszótér és homokozó csakúgy, mint egy röplabdapálya is. A játék után – és egy úszás előtt – le is tusolhatunk.

A szabadstrandon egy bisztróban elégíthetjük ki a ránk törő éhségünket és olthatjuk szomjunkat. Egy kis hekket (1500 forint, nagy 2500) választottunk: kitűnő volt, pont olyan, amilyenek lennie kell. Az étlapon akad bajor kolbász és perec, palacsinta és lángos is, melyből a sima 1100, míg a sajtos-tejfölös 1800 forintot kóstál. Szomjunkat jóféle sörökkel olthatjuk: 1100 egy pohár, a korsó 1400. Nem olcsó, sőt, de gondoljunk arra, hogy sem a parkolóért, sem a belépőért nem kellett fizetni. Aki ekkor is szívja a fogát, vigyen hűtőládát a nyugalma érdekében, és várja meg a naplementét. Az utánozhatatlan hangulat sok mindent feledtet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában