Veol podcast

2023.06.21. 19:00

Csányi Vilmos: A kutya gondolkodik

Világhírű Széchenyi-díjas biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja; kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései; a Nagykutya csillagkép egyik csillagját nevezték el róla – Veszprémben az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottsága felkérésére vett részt egy beszélgetésen a napokban Csányi Vilmos.

Komaniczki Zoltán

Csányi Vilmost Géczi János biológus, író, képzőművész kérdezte életéről, munkásságáról, terveiről. A beszélgetés egyik legérdekesebb része a tudós kutyákkal kapcsolatos kutatásairól szólt. Csányi Vilmos meggyőződése, hogy több kísérlet eredményei igazolják, a kutyák nem csupán feltételes reflexek alapján reagálnak a különböző helyzetekben, hanem önálló gondolataik vannak – nincs még egy állat, amelyik ennyire alkalmazkodott az emberi környezethez, sokszor meglepően komplex dolgok megértésére is képesek. A rendezvény után Csányi Vilmos Komaniczki Zoltán rádiós szerkesztőnek elmondta, szívesen fogadta el a felkérést a meghívást a beszélgetésre, sűrűn jár Veszprémben, amelyet nagyon jó helynek tart.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában