Középiskolásokat ösztönöznek véradásra

2023.06.06. 13:00

Első kézből a véradásról - Hasznos oktatási programot zárt az OVSz

Több mint tizenkétezer végzős középiskolásnak és pedagógusaiknak tartott előadást az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) a napokban záruló tanévben.

Napló

Az első véradók megszólítását nem lehet elég korán elkezdeni, ezért ebben a tanévben az ország 223 tanintézményében 311 előadást tartottak az OVSz munkatársai, hogy a középiskolásokat véradásra ösztönözzék, írta közleményében a szervezet. Az edukációs programban a véradással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról beszéltek a szakemberek. Kiemelték, a főleg biológia, testnevelés vagy osztályfőnöki óra keretében elhangzott előadásokat követően közvetlenebb környezetben is volt lehetőségük a középiskolásoknak kérdezni, így több véradással kapcsolatos hiedelmet, félelmet is sikerült az OVSz munkatársainak eloszlatni. Az előadásokat követően sok fiatal már másnap felkereste valamelyik véradási helyszínt. A vérkészlet biztonságos szinten tartásához fontos, hogy a 18. életévüket betöltött fiatalok is véradókká váljanak, az edukációs program ezt a célt szolgálta. Megjegyezték, a pozitív fogadtatás miatt az OVSz a következő tanévben is folytatja az oktatási programot az érintett intézményekben, valamint az egyházi fenntartású iskolákkal is bővítenék az együttműködést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában