Veol podcast

2023.06.29. 14:00

Európai színvonalú kiállítóhellyé vált a Laczkó Dezső Múzeum

Az Egry József 140 – Balaton, Szicília, Nervi című kiállítással tárta ki a közönség előtt ismét a kapuit a megújult veszprémi Laczkó Dezső Múzeum – a napokban megtartott ünnepélyes megnyitón Péterváry-Szanyi Brigitta igazgató úgy fogalmazott, korábban még nem esett át az épület olyan teljes felújításon, mint az elmúlt másfél évben.

Komaniczki Zoltán

A műsor vendége, Péterváry-Szanyi Brigitta, aki Komaniczki Zoltánnal beszélgetve bemutatta a múzeum rekonstrukciójának részleteit: a tervezési és kivitelezési munkálatok a Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt keretében valósultak meg; a gépészeti munkák során egy speciális ipari párásító berendezést építettek be, amely biztosítja a levegő páratartalmának optimális szabályozását, részben megőrizték az eredeti vagy a korábbi állapotukban a falak díszfestéseit, a kő- és homlokzati szobrokat, a kőlábazatot és a belső lépcső elemeket, de megoldották az akadálymentesítést is. Kiderült, javában dolgoznak az új állandó kiállításon, amely Veszprém történelmi, kulturális értékeit mutatja be a már európai színvonalat képviselő intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában