Veol podcast

2023.06.23. 14:00

Hostelként működik tovább a felújított Ruttner-ház

Ruttner János vaskereskedőhöz köthető Veszprémben a Jókai utca 8. szám alatt álló épület, ő építtette át a korábbi földszintes házat U alakú emeletes lakóházzá az 1850-es években; 1958 óta országos műemléki védettség alatt áll; de az idők során düledező, romos állapotba került, mígnem az EKF-fejlesztések egyik projektje jóvoltából visszakapta szépségét és hostelként működik tovább a Ruttner-ház, a Patent Hostel Kft. üzemelteti - a műsor vendége, Molnár Bence, a társaság ügyvezetője.

Komaniczki Zoltán

Molnár Bence

A beszélgetésben elhangzik: a Ruttner-ház legfőbb jellemzője, hogy leginkább a fiatalok számára kínálnak szálláslehetőséget, jó lehetőség osztálykirándulások alkalmával, de akár egyéni vendégeket is várnak; ilyenkor ágyra szólhatnak a foglalások, külön a nők, külön a férfiak számára. Molnár Bence felidézte, hogy már a létesítmény átadása előtt bekapcsolódott a kivitelezés folyamatába, az együttműködés során több esetben adott praktikus tanácsot, hogy minél magasabb színvonalon működhessen a szálláshely. Véleménye szerint kitűnő szakmai csapat végezte el a beruházás tervezését, majd kivitelezését, de úgy gondolja, ez igaz a városban utóbb megvalósult egyéb fejlesztések esetében is.

Ez itt a VEOL Podcast 34. adása. A mikrofonnál Komaniczki Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában