Fejlesztés

2023.06.12. 11:30

Hússzal bővül a parkolók száma a veszprémi Egyetemvárosrészben

Új parkolóhelyekkel bővül őszre az Egyetemváros két frekventált utcája, a Csikász Imre és a Csermák Antal.

Marton Attila

Fotó: Benkő Péter

Erről Csik Richárd önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) beszélt hétfőn a Csikász, Csermák és Egyetem utcák által határolt területet érintő kivitelezés megkezdésekor. A képviselő emlékeztetett, a tavasz folyamán megújult a Csikász és Egyetem utcák sarkán lévő kis tér, a mostani parkolóbővítés ennek a munkának a folytatása. A fejlesztés célja, hogy enyhítsék az érintett utcákban meglévő parkolási nehézségeket. A Csikász Imre utcában tíz új parkolóhelyet alakítanak ki, míg a Csermák Antal utcában 16 merőleges és két párhuzamos parkoló jön létre. A Csermák utcában néhány párhuzamos parkolóhely eddig is volt, de az átalakítással a két utcában mintegy húsz új parkolóval bővülnek a lehetőségek. A képviselő megjegyezte, a beruházás részeként az új, térkövezett járda a parkolók mögé kerül. A kivitelezés összköltsége nettó 32 millió forint, amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával finanszíroznak. 

A beruházás ősz elejére készülhet el. A kivitelezés előkészítése során néhány fát ki kellett vágni, ezeket közel azonos korú egyedekkel pótolják. Csik Richárd beszélt arról is, az Egyetem utcai parkolóházban a városrészben élők 70 parkolóbérletet válthatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában