Jó ügyet szolgál

2023.06.29. 13:00

Levendulaszüret az alapítványnál

Levendulaszüretre hívja a Molnár Gábor Műhely Alapítvány az érdeklődőket padragkúti telephelyén.

Tisler Anna

A táborozók is szedték a levendulát

Fotó: Gyarmati László / Napló

A sérült, fogyatékossággal élő fiatalok és a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak az életvitel foglalkozás keretében gondozzák az ültetvényt. Az 550 tő levendulát 2016-ban egy hátrányos helyzetű nők számára kiírt programban nyerte a Kristály-völgy Egyesület. Azóta gondozzák, szaporítják. Idén a kedvezőtlen időjárás miatt később kezdett teremni a növény. Szabó Marianna rehabilitációs tanácsadó kérdésünkre elmondta, hogy a levendula egy részét foglalkozás keretében feldolgozzák: illatpárnát, szappant és szörpöt készítenek belőle, amelyet közösen elfogyasztanak. A levendulaszüretre érkezőknek megmutatják az alapítványnál folyó kézműves-tevékenységet. A befolyó összeg az alapítványt támogatja, azt a foglalkoztatásba forgatják vissza. 

A helybeliek és táborozók is érdeklődnek a tevékenységük iránt. A Civil Fórum Padragkútért Egyesület nyári napközis táborában részt vevő általános iskolások is felkeresték az alapítványt, levendulát szedték, beszélgettek annak felhasználási módjairól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában