Veol podcast

2023.06.22. 14:00

Mindent tud az EKF-ről

Túlzás nélkül mondhatjuk, Veszprémre figyel Európa az év eleje óta, amikor elkezdődött a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program megvalósítása; hatalmas csapat vesz részt a munkában, számtalan szakemberről, intézményvezetőről, művészről, de akár a sok önkéntes segítőről is beszélhetünk. El lehet képzelni, mennyire fontos és összetett feladat az EKF-fel kapcsolatos kommunikáció, amelynek a központi alakja a műsor vendége Müller Mihály, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sajtófőnöke.

Komaniczki Zoltán

Müller Mihály

Veszprém a Bakony-Balaton régió csaknem 116 településével együtt viseli idén az Európai Unió legrangosabb kulturális címét – hivatalosan január 21-én egy három helyszínen zajló látványos utcai show-műsorral nyitották meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatot. Müller Mihály, az EKF sajtófőnöke Komaniczki Zoltán rádiós szerkesztővel beszélgetve ismertette a kezdeményezés legfontosabb küldetését: fontos, hogy az EKF cím nem csupán az év során zajló számos rendezvényről szól, hanem sokkal inkább a hosszú távú, fenntartható kulturális-művészeti folyamatok elindításáról és megerősítéséről. Mint mondta, az idei év egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a Bakony-Balaton régiót, Veszprémmel a középpontjában, európai láthatóságú kreatív és kulturális központként mutassák be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában