Mária-dalokból álló koncertet ad a marosszéki gyerekkórus Zircen is

2023.07.11. 10:00

Adománygyűjtő körúton Böjte Csabával

Harmadszor érkezik missziós céllal Zircre Böjte Csaba, a ferences szerzetes július 17-én, hétfőn 18 órától celebrál misét a ciszterci bazilikában. A helyi plébánia karitászcsoportja várja a környékbelieket és a jótékonysági körút adománygyűjtésére szintén felhívja a figyelmet.

Kelemen Gábor

Fotó: MW-Archív

A X. Balatoni Csillagösvény Missziós Körúton Böjte Csaba szentbeszédjének témája a déli harangszó lesz, amely minden népet megszólít, összefogásra hív, értékeink megőrzésére ösztönöz, az adománygyűjtés pedig ezúttal is hátrányos helyzetű gyermekek javát szolgálja. A ferences szerzetes július 15. és 21. között Várpalotán, Balatonfűzfőn, Zircen, Siófokon, Nagyvázsonyban, Balatonfüreden és Balatonalmádiban celebrál misét. A Magyar Örökség-díjas marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar minden helyszínen magyar, román, szerb, lengyel és olasz ősi Mária-dalokból álló rövid koncertet ad.

A jótékonysági körút adománygyűjtésének eredményét az erdélyi Szovátai Marianum otthon fenntartási költségeire és hátrányos helyzetű gyermekek támogatására fordítják. Az említett intézményben foglalkozásokat, táborokat tartanak a gyermekeknek, képzéseket felnőtteknek. A zirci esemény szervezőjeként a helyi plébánia karitászcsoportja szeretettel hívja a város és környékének lakosait, hogy legyenek részesei egy tartalmas, szívet melengetően szép estének július 17-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában