Tapolca

2023.07.02. 15:34

Elismerések az egészségügyben dolgozóknak

A Semmelweis-napi ünnepségen az egészségügyben dolgozókat köszöntötték a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

 A Semmelweis-napi ünnepségen az egészségügyben dolgozókat köszöntötték a Tamási Áron Művelődési Központban Fotó: önkormányzat

 

Az önkormányzat és a Deák Jenő Kórház meghívására érkezettek előtt a főigazgatót helyettesítő orvos igazgató, Holczbauerné Kollát Ildikó mondott beszédet. Úgy fogalmazott, hogy ezen a napon ünneplik mindazokat, akik nap mint nap Semmelweis Ignác elhivatottságával gyakorolják hivatásukat.

– Abban a korban, amikor ő élt és dolgozott, a gyermekágyi láz gyakori és rettegett, magas halálozással járó szövődmény volt. Semmelweis nem tudott beletörődni az értelmetlen veszteségekbe, kutatásokba kezdett, és az akkori közvélemény számára elfogadhatatlan elmélettel állt elő, hiszen a bajt a szülőnők által átvitt fertőzésben találta meg. Korát megelőző tudományos szemlélete, kitartása és megalkuvást nem ismerő hite örök példaképül szolgál számunkra, életműve pedig tükröt tart elénk. Semmelweis Ignác születésnapján legyünk büszkék teljesítményünkre, legyünk hálásak azért, hogy egy magasztos hivatást gyakorolhatunk, merítsünk erőt embertársaink fájdalmainak enyhítéséből, gyógyulásukból a mindennapokban – mondta az orvos igazgató, aki Dobó Zoltán polgármesterrel és Zengői-Török Csilla ápolási igazgatóval adta át a Deák Jenő Kórház kitüntetéseit.

Deák Jenő-emlékérmet vehetett át Vígh Éva, Semmelweis-napi elismerésben részesült Pető Istvánné, Ács Józsefné, Molnár Tiborné, Tátosiné Bóta Andrea, Tóth Szabolcs Gyuláné, Kádas Gabriella, Baranyai Éva és Vörös Gyula. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis-napi kitüntetéseit Zengői-Török Csilla, a MESZK Tapolca-Sümeg Helyi Szervezet elnöke adta át Török Csabáné, Pappné Vers Ildikó, Káli Magdolna és Szabó Lajosné részére. Szolgálati elismerésben részesült a 25 éves egészségügyi szolgálati idejét idén ünneplő Bolláné Kovács Orsolya, Molnár Tiborné, Renner Noémi, Turcsányi Zoltán Zsolt és Vajai Józsefné. A harmincéves jubileumát ünneplő Baranyai Éva, Dézsi Tiborné, Merse Lajosné, Riba Tibor, Sajczné Pálfi Melind, illetve a negyvenéves jubileumot ünneplő Góczán Ferencné, Nagy Zoltánné, Tóthné Inhoff Ildikó és Török Csabáné. A Tapolcai Mentőállomás dolgozóinak járó elismeréseket idén a tízéves mentőszolgálati munkaviszonnyal rendelkező Kovács Zsolt, Kubik László, Lukács Krisztián, továbbá a húszéves munkaviszony elismeréseként Rig Lajos és Szabó Tibor vehette át. 

Czár István és Takácsi József harmincéves mentős munkájáért kapott elismerést, Szigetvári Csaba és Nagy Károly mentőtiszt a 40, 45 éves munkaviszonyért. Az áldozatos, lelkiismeretes védőnői munkáját a város, illetve Dobó Zoltán polgármester és Sikos Rita, az alapellátás vezetője is megköszönte Maurer Tamásné, Svendor Diána, Piszker Judit, Horváth Viktória, Szabóné Ferenc Anita, Lenner Lászlóné, Szabóné Takács Mária és Tóth-Part Veronika védőnőknek.

Az ünnepségen a Tapolcai Musical Színpad tagjai, Tasner Réka és Báder Zoltán működtek közre, Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntőt mondott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában